Artists

Artists

Jos Volkers

“De verontreiniging van grond en water heeft serieuze gevolgen voor het milieu en de menselijke gezondheid. Onze leefomgeving is kwetsbaar en met de groei van onze populatie in groot gevaar. “Ecological Space Engineering (E.S.E.)” is op zoek naar innovatieve oplossingen om de kwaliteit van het leven op aarde te verbeteren. Met de introductie van saneer objecten is E.S.E. een nieuwe weg ingeslagen: het verbeteren en herstellen van vervuilde en beschadigde ecosystemen.

“The Mycoremediating biodegradable closed ecological system” is een saneer object, dat in theorie  giftige stoffen in vervuilde grond kan afbreken. De ingeënte schimmel (witrotschimmel) is door zijn unieke enzymsysteem in staat om zeer lastig afbreekbare stoffen vaak volledig af te breken. Tijdens het proces van saneren kan er een symbiose ontstaan tussen de planten/bomen in het gesloten ecologische systeem en de schimmel. Deze symbiose heeft voordelen voor zowel de schimmel als voor de plant. De schimmel infiltreert de wortel van de plant en transporteert direct voedingstoffen naar de plant, terwijl de plant suikers in ruil teruggeeft. Op het moment dat de verontreinigde grond gesaneerd is, is het systeem in afbraak. Op den duur zal de gesloten ecologie uitbreken en zich op reeds schone grond vestigen.”

Meer informatie en nieuws zijn te vinden in de handleiding ”The Mycoremediating biodegradable closed ecological system”. Geïnteresseerden kunnen een exemplaar bestellen via de inschrijflijst voor € 25,-.

josvolkers.nl