CreaTe

CreaTe

utwente-CreaTe

Zestig creatieve talenten van de UT-opleiding Creative Technology van de Universiteit Twente presenteren hun installaties op GOGBOT. Studenten Creative Technology zijn door de organisatie van GOGBOT opnieuw uitgenodigd om hun unieke installaties te presenteren. Het GOGBOT-thema ‘Internet of Things’ stond centraal in de onderwijsmodule ‘Have Fun & Play’ van Creative Technology. Dit jaar is het thema van het vak ‘the Internet of Things’. Hierbij krijgen alle objecten om ons heen een internetaansluiting, zodat de koelkast bijvoorbeeld automatisch melk kan bestellen als die op is. GOGBOT en Creative Technology hebben al een langere geschiedenis. UT-docente Mariëlle Stoelinga is een drijvende kracht in de samenwerking, die steeds verder geïntensiveerd wordt.

De CreaTe-studenten krijgen dit jaar een centrale plek op GOGBOT. In een groot UT Innovatiepaviljoen op de Oude Markt, vlak naast de Grote Kerk, zijn hun 14 installaties te zien, oa:

INTERNET OF THINGS VINTAGE WOONKAMER

De CreaTe’rs hebben ook dit jaar al hun creativiteit aangewend om de modernste technologie of nieuwe media in te zetten voor interactie met gebruikers. Zo is er een ‘internethart’ te zien op GOGBOT, dat harder of zachter klopt aan de hand van het aantal verstuurde Tweets. Die Tweets worden ook uitgeprint door het hart. In een speciale Internet of Things woonkamer in vintage stijl is alles wat je aanraakt verbonden met internet. Van de ouderwetse telefoon met draaischijf tot de sloffen, typemachines en sigarettenpakjes.
VIRTUAL REALITY RIT DOOR ENSCHEDE

Ook de VR rit door Enschede is een unieke installatie. De gebruiker stapt in een vintage auto, zet een Oculus Rift bril op en kan, door de auto te besturen, virtueel een ritje maken op de Oude Markt in Enschede.
OVER CREATIVE TECHNOLOGY

Hoe kun jij de modernste technologie of nieuwe media inzetten voor interactie met gebruikers? De opleiding Creative Technolgoy daagt je uit met nieuwe technologie innovatieve toepassingen te ontwikkelen die het leven van de gebruiker gezonder, gemakkelijker en leuker maken. Met slimme technologie, nieuwe media en creatief denken beïnvloeden en verbeteren deze studenten het dagelijkse leven.

Op de opleidingswebsite lees je waarom je Creative Technology aan de Universiteit Twente zou moeten studeren.

UT-rector Ed Brinksma verzorgt op 10 september om 20.00 uur de opening op de Oude Markt in Enschede.


EN:

Since 2009 GOGBOT festival challenges the first years’s students of University Twente and its bachelor programme CREATIVE TECHNOLOGY with pitches and special assignment for presentations at GOGBOT: 60 international talents from the academic programme CreaTE combining user interaction with cutting-edge technology and creative design. For GOGBOT these talents have developed 14 installations and prototype – concepts for the theme THE INTERNET OF THINGS.

This year’s presentation will be in the UT Innovation pavillion at the Oude Markt, where the festival will be officially opened Sept 10th, 20:00 by Prof. Dr. Ed Brinksma, rector of University Twente.