Performance

Performance

dOOp vs. Subp-Yao

  • Datum: 2015-09-12
  • Tijd: 22:15
  • Locatie: Oude Markt

​dOOp vs Subp Yao staan aan de wieg van een nieuwe sound in Nederland. Van de eerste tune ‘Gunshottaflows’ brachten ze in november 2013 een video uit.

dOOp met zijn scherpe flows en eigenzinnig taal gebruik maakte met zijn crew Het VerZet niet alleen naam in Nederland. Ook in Oost-Europa, waaronder Rusland en Litouwen, speelde hij het publiek weg met een rauwe Boombap sound. Dat de twee individuele skills naadloos bij elkaar aansluiten, wordt bewezen in hun samenwerking. Hierbij horen ook de videoclips van Wedovoodoo die de stijl verbeelden als geen ander. Eigenzinnig, authentiek en goin so damn wild.

Supb Yao is een toonaangevende producer in de elektronische beats scene. In het gebruiken van verschillende stijlen geldt er maar een regel: “Als er maar een dikke bass inzit”. En fijne namen lopen met zijn tunes weg. Internationale grootheden als DJ Shadow en Gaslamp Killer en nationale namen en platformen als Guerilla Speakerz, Boemklatsch, 3FM en 22tracks draaien regelmatig zijn releases. Deze worden uitgebracht door het Hamburgse Saturate records en zijn laatste EP door het Nederlandse Basserk records. In 2014 komt ‘Welcome to Doggtown’ uit. De crew Doggtown is een samenwerking tussen Subp Yao, Guerilla Speakerz, Boeboe, GANZ en BeauDamian.