FAQ

FAQ

Is het festival gratis toegang?

De hoofdlocatie is gratis toegankelijk, voor enkele programmaonderdelen (zoals muziekprogramma in Atak) wordt er toegang gevraagd.

 

Er is nog een muziekprogramma?
Ja, naast het nachtprogramma in Atak is er buiten op de Oude Markt in een avond een uitgebreid, gratis muziekprogramma, maar dat stopt eerder (rond middernacht).

 

Is GOGBOT ook voor digibeten en kinderen?
Uiteraard, GOGBOT heet iedereen welkom, van 8 tot 88 jaar, en biedt een breed programma. IsidoraD is terug met een nieuwe workshop!

 

Welke dag kan ik het beste komen? Of meerdere dagen?
De openingsavond op donderdag is het spectaculairst, vanaf 20 uur op de Oude Markt, daarna programma in Atak.
Vanaf 11 uur in de ochtend is TETEM geopend, en vanaf 12 uur de Oude Markt.  De meeste performances vinden plaats op de Oude Markt nadat TETEM (17 uur) gesloten is.
Soms is het verleidelijk om alleen op de hoofdlocatie te blijven kijken, en dan al zo verzadigd te voelen, maar de YOUNGBLOOD expositie in TETEM kunstruimte is ook indrukwekkend. Veel talenten die nu beroemd zijn, waren als eerst te zien als YOUNGBLOOD genomineerde bij GOGBOT. TETEM is gemakkelijk te voet bereikbaar.

 

Al die locaties, is dat wel te vinden?
Alle locaties zijn te voet bereikbaar en liggen vlakbij elkaar. Er staat een plattegrond in de folder en er is een informatie stand op de hoofdlocatie Oude Markt (stadscentrum).

 

Er zijn muziek acts op de Oude Markt gepland en gelijktijdig in Atak, wat doen?
De hoofd-acts in Atak beginnen nadat het programma op de Oude Markt is afgelopen.

 

Kan ik ergens blijven slapen?
Camping de Twentse Es, aan de rand van de stad. Helaas is er dit jaar geen camping in het centrum. Maar combineer je bezoek eens met een bezoek aan de vele prachtige gebieden die het Twentse landschap rijk is, je bent binnen een kwartiertje in het centrum.
Ook zijn er diverse hotels, gezellige bed&breakfasts en staan er veel vrienden van het festival op www.couchsurfing.org. Check ook www.airbnb.com
Fietsen huren kan onder het NS station (tot 19 uur open), bij De Versnelling of bij Ten Tusscher.

 

Dus ik stap in Enschede de trein uit, en dan?
Dan loop je bijna tegen het festival aan. Hoofdlocatie is de Oude Markt met de Grote Kerk, dat is het centrum en kent iedereen daar.

 

En als ik met de auto kom?
Volg de borden Centrum / Centraal Station en vind een plekje bij de binnenstad, er zijn voldoende parkeergarages en net iets buiten het stadscentrum is het vrij parkeren.

 

Waar kan ik tijdens het festival met vragen terecht?
Bij de suppoosten in GOGBOT tshirts of de informatiebalie op de Oude Markt. Een mailtje sturen kan ook, maar duurt soms een dag: organisatie@planetart.nl

 

Kan ik helpen?
Ja, heel graag! Help mee met de verspreiding van events op onze social communities, schrijf je in als vrijwilliger of stuur ons een mail met het onderwerp “vrijwilliger” (organisatie@planetart.nl).
We zoeken ook nog slaapplekken in Enschede voor vrijwilligers en artiesten, tegen een kleine vergoeding.

 

Ik wil graag foto’s maken tijdens GOGBOT (of GOGBOT/PLANETART pre-events):
Dat mag, alleen voor professionele camera’s gelden er andere regels: (na aanmelding: organisatie@planetart.nl) mogen fotografen overal fotograferen, mits ze de foto’s op origineel formaat en zonder tekst/logo’s etc door het beeld, delen met de organisatie van het festival, op dezelfde dag (via Wetransfer), zodat wij de foto’s voor niet-commerciele doeleinden en eigen promotie kunnen gebruiken. Fotografen mogen vooraan staan, maar dienen zich te gedragen als gast: niet zonder overleg het podium bestijgen, en niet storen met het optreden of het zicht/beeld van het optreden/lezing/performance/beeld, geen kleedkamers binnendringen, etc.

zie verder ook onze Algemene Voorwaarden