WORKSHOPS

WORKSHOPS

Master-of-Puppets

Master of Puppets – de workshop

In deze workshop ga je een ontwerp verkennen voor een robothoofd. Doel is om een hoofd te maken waarmee basale emoties (blijdschap, verdriet, woede, verbazing, angst, verveling, etc..) uitgedrukt kunnen worden, alvorens deze in beweging te zetten. In deze (half uur durende) workshop worden de voor de hand liggende materialen voor snelle prototypes gebruikt (zoals karton, tape, tie-wraps en lijmpistool), samen met een speciaal voor de workshop ontworpen set animatronica.

Met deze set bouw je een robot ‘gezicht’ waarmee je de interactie aan kunt. Dit wordt vastgelegd op video en online gezet. Na de workshop kan de robot inelkaar blijven, maar de motoren en elektronica zullen worden hergebruikt.

starttijd: eerste ronde op zaterdag, 12 sept, 14:00
duur: 30 minuten (uitloop naar believen)
leeftijd: minimaal 10 jaar, geen speciale technische kennis vereist
maximum aantal robots per ronde: 3 (je mag wel in een koppel of een team werken)
GRATIS (betaling in oude furbies wordt op prijs gesteld)


TKKRLab WORKSHOPS

TKKRLab organiseert dit jaar voor de 5e keer workshops en demonstraties op Gogbot.

locatie: TkkrLab dome tent / Oude Markt
tijd: vrijdag, 11 sept / zaterdag, 12 sept | 12:00 – 18:00, zondag, 13 sept | 12:00 – 18:00 doorlopend
Avondprogramma | vrijdag, 11 sept / zaterdag, 12 sept | 19:00.
aanmelden: hoeft niet

ESPlight

Maak je eigen Internet of Things device met ESPLight. Door onze members Fridgefire en Duality ontwikkeld product met ESP-12 / esp8266 module kun je eenvoudig met je mobiel diverse soorten LED strips aansturen. Voor het in elkaar zetten van de ESPLight ga je de componenten zelf solderen en de ESP programmeren met een voorbeeld programma.

Arduino workshop

De Arduino is een veelzijdige opensource microcontroller die het heel eenvoudig maakt om zelf projecten te maken. Dit platform is bedoeld voor hobbyisten, artiesten, kunstenaars en iedereen die geïnteresseerd is in het maken en ontwerpen van slimme en creatieve objecten die kunnen reageren op hun omgeving.
Deze workshop is bedoeld voor mensen die geen ervaring hebben met elektronica en/of Arduino. Je hebt dus geen voorkennis of ervaring nodig voor deelname. Het is een hands on workshop; lekker mee doen dus!
Voor de mensen die al vertrouwd zijn met de Arduino hebben we een vervolg op deze basis workshop ontwikkeld. Hierbij leer je om te gaan met diverse shields (ethernet en datalogger) en bijvoorbeeld het aansluiten van een temperatuursensor en een LCD-scherm.
Zie voor het volledige programma de pagina Arduino workshop

Solderen

In deze workshop kun je op een eenvoudige manier leren solderen, een basis vaardigheid indien je in elektronica geïnteresseerd bent.

IJduino

IJduino is een door IJhack ontwikkelde Arduino variant met een 8×8 pixel LED dot matrix aangestuurd door een ATMega328. Deze soldeer je met de bijgesloten instructies in elkaar en met de meegeleverde programmer kun je eigen programma er op zetten zoals lichtkrant, spelletjes bv tetris en pong etc. De kosten voor de IJduino zijn €20,=. Aan de workshop zelf zijn geen extra kosten verbonden. De IJduino mag je na het maken natuurlijk meenemen naar huis.

Electronische dobbelsteen

Met behulp van onze soldeerhandleiding maak je een elektronische dobbelsteen die je meteen mee kunt nemen naar huis. Deze workshop is geschikt voor iedereen, als minimum leeftijd houden we ongeveer 7 jaar aan (afhankelijk van de persoon). De kosten voor de elektronische dobbelsteen zijn €5, aan de workshop zelf zijn geen extra kosten verbonden. De dobbelsteen mag je na het maken natuurlijk meenemen naar huis.

DEMONSTRATIES

We laten ook een aantal van de projecten zien die onze leden hebben gemaakt waarbij we uitleg zullen geven wat en hoe deze projecten tot stand zijn gekomen.

IoT Arduino

We laten ook zien dat je met een Arduino en een ESP-12 (ESP8266) module relatief eenvoudig zelf een IoT kunt maken. Met de ESP module die ongeveer 5 Euro kost kun je verbinding maken met je WiFi netwerk, met de Arduino kun je sensors aanhangen en schaken met het programma dat je zelf kunt maken.

µTkkrLab Hackerspace ‘Round’ Table

Iedereen is welkom om aan te schuiven aan de hackerspace tafel en kennis met ‘hackers’ te maken (en aan hun eigen projectje te werken) tot laat in de avond. Mocht je wat interessants zien vraag dan gerust aan de betreffende persoon wat hij aan het doen is.

 

Mocht je ons op de GOGBOT gemist hebben kun je op Zondag 20 September deze workshops volgen bij TkkrLab, zie hier of kom op een dinsdagavond tijdens onze wekelijkse inloopavond bij ons langs of neem contact met ons op.

Avondprogramma

Vanaf 19:00 is er een avond programma met Retro Gaming : speel de golden oldies zoals Mario brothers en meer spellen uit de jaren ’80 / ’90 en meer

tkkrlab.nl

 


DIY / DIT ( Do it yourself / Do it together) trash reuse workshop met IsidoraD

alle dagen doorlopend

Maak je eigen kunst rondom het thema “Het Internet van Alles / Verbind alle (kunst) objecten”! DIY/DIT staat voor Do It Yourself or Do It Together! Een afvalreddings workshop met IsidoraD.
Zoals afgelopen jaren ligt er afval klaar op de Oude Markt voor alle kinderen en volwassen kinderen om zelf mee aan de slag te gaan.

workshop